18.10.2013 14:19

Jan Formánek

Máme zájem o SEO optimalizaci našeho webu. Při zjišťování informací jsem narazil na problém u několika SEO firem. Cenová nabídka a rozsah služeb jsou naprosto rozdílné. Proto by mě zajímalo jak nejlépe specifikovat poptávku na SEO optimalizaci webu a jaké konkrétní služby máme požadovat.

Odpověď: moderátor Martin Sedlák ACTUAL NET
10 firem může předložit 10 různých nabídek s cenou od 5 do 50 000Kč. Máte pravdu, tento stav je naprosto normální. Důvody jsou různé a jedním z nich je nedostatečná definice cílů optimalizace. Některé SEO firmy volí cestu "nejmenšího odporu", která je sice levná, ale nemá dlouhodobý účinek. Na straně zákazníka je pak nejčastější chybou, že SEO optimalizaci bere jakou jednorázovou službu. Nejen z finančního hlediska je přínosnější SEO realizovat metodou postupných kroků podle rozvojového SEO plánu. Samozřejmě v závislosti na různých faktorech, které jsou většinou individuální, např.: aktuální technický stav webu, rozsah webu, SEO vlastnosti publikačního systému atd.
SEO optimalizaci nelze provádět bez základní analýzy a definice cílů optimalizace. Dodavatelská firma by Vám tedy měla nabídnout především tyto služby: SEO analýzu, jednotlivé kroky pro SEO optimalizaci on-page i off-page faktorů webu a rozvojový SEO optimalizační plán. Určitě nejlepším parametrem pro výběr dodavatele jsou SEO reference a reputace firmy.


Další články v SEO poradně.

—————

Zpět


Katalog služeb

Doporučujeme:

Více

—————